kelvin Grove, thornbury

alterations to the existing timber residence involved the addition of a master bedroom and en suite, study, combined bathroom and laundry, kitchen, meals and two new living areas; one of which was remodelled. the front two rooms were retained. from there the design of the house is dynamic in form and function as the owner moves through and about the central stair.

windows are located either in plane or height above the floor to encourage dialogue with the immediate surrounds. the staircase is seen as the dynamic embodiment of sculptural form versus statutory and technical requirement for curving plaster/cladding. it works as a shape shifter with other elements of the project.

overall the sense of space and play of light within create an atmosphere in which to live.